Najluđe roditeljske podvale i laži: SMIJEŠNE FORE mama i tata sa interneta

duhovite-roditeljske-podvale-i-lazi-smijesne-fore-mama-i-tata-sa-interneta.jpg

Smiješne fore, sitne laži i duhovite, lude podvale, roditelji nekada s razlogom, a nekad slučajno, plasiraju svojoj djeci. Ove su već postale evergreen na internetu…

Anegdote, šale i smiješne fore mama i tata, neizostavan su dio svakog roditeljstva kao i odrastanja djeteta. Kada smo raspoloženi, zezamo se i ludiramo s klincima.

Sa druge strane, govorimo im sitne neistine, gotovo svaki dan, i ne vidimo ništa strašno u tome.

Često se kao Platonovi kraljevi-filozofi služimo “plemenitim lažima” za dobrobit onih kojima ih plasiramokako bismo djecu zadržali na pravom putu, a i sami sebi olakšali proces vaspitanja. A time se i pravdamo.

Naročito je simpatično njihovo iščuđavanje na postojanje Djeda Mraza ili Zubić vile, a iščekivanje nagrade za dobro ponašanje provjereno staje na put pretjeranim nestašlucima.

Ipak, korištenje “alternativnih činjenica” može da ima i drugi epilog.

Ako nas naši mladi detektivi uhvate u petljanju – gotovi smo! Gotovi smo svakako – jednom će razumjeti kakve smo im podvale servirali.

Ostaje nam, izgleda, jedino da budemo duhoviti 😉
I da se trudimo da ne završimo kao Jim Carrey u filmu “Lažov, lažov”. 😀

View post on imgur.com

U nastavku pročitajte najinventivnije roditeljske podvale, lažuckanja i smiješne fore mama i tata sa interneta. Možda nađete i neku naročito inspirativnu, koju ćete “servirati” svojim klincima:

1#

Mama mi je doslovice isprala mozak kad sam bio klinac. Stavila je sve bombone u zdjelu i rekla da ih mogu jesti kad god poželim, a povrće je sakrila i rekla mi da ga jedem samo kao posebnu poslasticu nakon večere. Upalilo je. Kad sam imao šest godina, pitao sam da li mogu imati zdjelu brokolija za rođendan umjesto torte.

2#

Rečeno mi je da svaka osoba dobija 10.000 riječi mjesečno. Ako ih izgovorite, ne možete fizički govoriti sve dok ne započne novi mjesec. Svaki put kad sam bio naročito pričljiv, tata bi rekao: “Sad pažljivo, misli o tome da već sada imaš iskorišteno više od 9.000 riječi” To bi me začepilo.

3#

Tata mi je rekao da ću dobiti psa, ako se budem brinuo o posebnom kamenu i svakodnevno zalijevao sve dok ne prestane rasti. Zalijevao sam kamen ali bi ga ćale, svaki put kad sam u školi, zamijenio sa još većim kamenom.

#4

Roditelji su pričali mom jedinom bratu i meni da smo imali još jednog brata koji se pretvorio u GLJIVU, zato što se nije kupao. Čak su ga dodali i u porodični foto-album.

Najluđe roditeljske podvale i laži- SMIJEŠNE FORE mama i tata sa interneta
BRAT GLJIVA DOLJE LIJEVO 😀

#5

“Ako kamion sa sladoledom svira muziku, to znači da je ostao bez sladoleda.”

#6

Kćerku smo nagovorili da jede ribu nazvavši je “Argentinska piletina”. To je dugo trajalo dok nije došla baka i zeznula stvar.

#7

Moja baka nam je rekla da će nas mirisanje tuđih vjetrova učiniti jačim. Najgori Božić za nas, najzabavniji Božić za nju.

#8

Mama mi je rekla da ću jedući špinat biti jak kao Popaj i da ću moći podići kuću. Pojeo bih nekoliko kašika, a onda trčao u dvorište da podignem kuću. Dok sam izbezumljeno gurao fasadu, ona je vikala – Pomjerila se! Pomjerila se! Brzo po još! – I ja bih trčao nazad da pojedem još špinata.

#9

Kad sam bio mali, otac mi je rekao da igračke rastu pod korovom u dvorištu i ako ga budem čupao, neka će igračka da iskoči. Dugo sam u to vjerovao. I čupao.

#10

“Nije to, sine, kokos! To su medvjeđa jaja!”

#11

“Ne prodaju zamjenske baterije za tu igračku!”

#12

“Vrata su zaključana jer je mama pomagala tati da objesi sliku iza vrata i nismo htjeli da otvoriš i udariš nas.”
Bože, koliko prokleto puta noću vješate slike iza vrata?

#13

“Bebe se kupuju od bolnici. Žene se moraju udebljati kako bi dokazale da si mogu priuštiti mnogo hrane, što dokazuje da si mogu priuštiti i bebu.”

#14

Rekla sam svojoj kćeri da će joj se, ako bi lagala, pojaviti crvena mrlja na sred čela. Znala sam kad laže jer bi rukom skrivala čelo.

#15

Moj tata mi je govorio da će televizor eksplodirat, ako pritisnem određenu tipku na našem daljinskom upravljaču. Kad sam odrastao, znatiželjno sam pritisnuo to dugme, da bih vidio da je ćale sačuvao program za 18+ na tom kanalu.

#16

Ako jedem zeleni grašak pretvoriću se u zelenog Power Rangera – NISAM SE PRETVORIO, MAMA!

#17

Moj tata mi je rekao da je Pulp Fiction dokumentarac o narandžama i voćnoj pulpi, da ne bih htio gledati.

Najluđe roditeljske podvale i laži- SMIJEŠNE FORE mama i tata sa interneta
TRAVOLTA I JACKSON U ĐUSI IZDANJU ZA POTREBE “DOKUMENTARCA”

#18

Mama nam je rekla da pingvini žive u frižideru i da će oni, ako dugo ostavimo otvorena vrata, izaći ljuti i ugristi nas. Brat se primio, a ja sam molio mamu da pomakne friz da bismo mogli vidjeti pingvine.

#19

“Želim te nositi, ali doktor je rekao da će ti noge prestati rasti ako ne hodaš.”

#20

“Ako piškiš u bazen, neka će djevojka ostati trudna a ti ćeš morati na posao.”

#21

Mama nas je tješila riječima da naša kuća nije ukleta jer su duhovi preskupi i ne možemo ih sebi priuštiti.

#22

Kad sam imao oko šest godina bio sam opsjednut Cherovom pjesmom “Believe”, koju sam neprekidno pjevao. Trebalo je da se vozimo devet sati od Washingtona do Idahoa, i čim smo prešli državnu granicu, mama je isključila CD i upalila radio, uz objašnjenje da je protivzakonito slušati bilo šta osim narodne muzike u Idahou. Vjerovao sam u tu glupost do svoje 13. godine.

#23

Kad moja djeca žele nešto što je neizvodivo, kažem im da to mogu dobiti ako si poljube lakat.

#24

Moj prijateljica je odrastala na farmi i njeni roditelji su joj rekli da TV radi samo kad pada kiša.

#25

Rekao sam maloj rođaki da se moja sestra zove Krompirka. Bilo je to prije 10 godina, i ona je još uvijek tako zove, na svakom porodičnom okupljanju.

Najluđe roditeljske podvale i laži- SMIJEŠNE FORE mama i tata sa interneta

#26

“Ako ne čitate najmanje jednu knjigu sedmično, mozak će vam prestati rasti”.

#27

Mama mi je rekla da grmljavina znači da Bog premiješta svoj namještaj.

#28

Mama je ubijedila moju sestru da internet-gospođa svake večeri gasi internet u 18 sati.

#29

“Smeđe krave danas ne rade pa imamo samo bijelo mlijeko. Čokoladno nemamo.”

#30

Tata mi je rekao da su kruške zapravo jabuke iz svemira.

#31

Ako jedete nakon 20 sati, pretvorićete se u gremline i jedini način za zaustavljanje procesa promjene je u tome da jedete samo povrće.”

#32 

Roditelji su mi rekli da ću, ako diram pupak, izduvati poput balona i letjeti po sobi.

Roditeljski biseri i smiješne fore mama i tata kolektovani Via boredpanda.com

E.B./MamaKlik.com

Igra koja razvija sva čula: Razvrstajte igračke Montesori metodom

Najbolji filmovi za djecu: TOP 5 filmova koje MORATE gledati sa svojim školarcima