Buntovna djeca su uspješnija od štrebera i bolje se snađu u životu

Buntovna-djeca-su-uspješnija-u-životu-mamaklik.jpg

Buntovna djeca koja manje slušaju roditelje i odrasle, imaju veće šanse u budućnosti da postanu uspješna, tvrdi nauka…

Ako su vaši mališani buntovna djeca, tvrdoglavi i neposlušni i mislite da je problem u vaspitanju i nedostatku autoriteta. Ali nauka tvrdi drugačije. Prema istraživanju ResearchGate, djeca koja manje slušaju roditelje i odrasle, imaju veće šanse u budućnosti da postanu uspješna, prenose Novosti.

Tokom studije praćen je razvoj 3.000 djece, uzrasta od osam do 12 godina, od 1968. godine do danas.

Naučnici su detaljno bilježili podatke o njima, poput koeficijenta inteligencije, socijalnog i ekonomskog statusa, porodične situacije, dnevnih aktivnosti, ocjena u školi, kao i njihove stavove i ponašanje.

Kada su poslije mnogo godina istraživanja sumirani svi podaci, došlo se do zaključka da su se mali buntovnici i tvrdoglava djeca bolje snašli u životu od njihovih vršnjaka koji su u djetinjstvu bili uzorni i poslušni.

Naučnici su ustanovili i da im je buntovništvo dalo i kreativnu prednost, kada je reč o novim idejama ili pokretanju posla.

Neposlušni i tvrdoglavi mališani kasnije su došli na važne pozicije u kompanijama u kojima su zaposleni i zarađivali više novca od onih koji su bili bolji učenici i disciplinovaniji u djetinjstvu.

Istraživači smatraju da uspjeh buntovne djece u kasnijem periodu života može biti rezultat njihove sebičnosti i stvaljanja ličnih interesa iznad svega.

S obzirom na to da ne poštuju pravila, odlični su pregovarači i uspijevaju da se izbore za veću platu. Tvrdoglavost ih navodi na to da za sebe uvijek traže najbolje.

Jerotić: Ako je dete nemirno, pusti ga, često je to inteligentno i bistro biće

Kako podići SAMOPOUZDANJE kod djece: 11 efikasnih taktika za samopoštovanje

Kreativno razmišljanje kod djece: Ne blokirajte kreativnost radeći ovo!