“JAFFA IGRE BEZ GRANICA” za djecu stižu u Trebinje!

Sportsko-zabavna manifestacija za djecu “Jaffa Igre bez granica” održaće se u sportskoj dvorani  “Miloš Mrdić” u Trebinju 21. septembra, u periodu od 11 do 15 časova.

Na takmičenju je planirano učešće oko 500 mališana osnovnoškolskog uzrasta, koji će na ovaj način pokazati svojim vršnjacima koliko je važno druženje, zabava, ali i sport, fizička aktivnost te generalno zdravi stilovi života.

Ako želite da i vaša djeca budu dio ovog događaja, prijaviti ih možete putem FB stranice “Jaffa igre bez granica”. 

Pored takmičenja u zabavnim igrama, najavljen je i bogat revijalni program za koji će biti zaduženi plesni klubovi i sportska udruženja. Posjetioci i navijači moći će da uživaju u brojnim kreativnim radionicama, te u slatkom i osvježavajućem kutku, koje su pripremili sponzori “Jaffa Igara bez granica”.

Ulaz kao i svi sadržaji manifestacije su potpuno BESPLATNI i za učesnike i za publiku. Takođe, obezbijeđene su vrijedne nagrade za pobjednike, kao i pokloni za sve takmičare.

Osim osnovaca, djece iz vrtića, kao i djece iz sportskih klubova i škola sporta, nastupiće i mališani sa poteškoćama u razvoju iz Trebinja, iz udruženja “Sunce nam je zajedničko“, kojima će biti doniran dio sredstava da unaprijede svoj rad.

“Zdravlje djece treba da bude prioritet, a bitan aspekt zdravlja je fizička aktivnost. Važno je da se djeca okupe oko zajedničke ideje, te da se na zabavan način promoviše sport i timski rad”, izjavila je koordinatorka projekta Željka Gajić.

Autor sportskog sadržaja “Jaffa Igara bez granica” i profesor fizičkog vaspitanja i sporta Peđa Savić istakao je da su osnovni ciljevi ove manifestacije druženje, zabava, ali i jako bitna fizička aktivnost i zdravo odrastanje mališana.

“U želji da obogatimo sportsko-rekreativni, ali i zabavni sadržaj u velikom broju gradova BiH, te da u eri digitalnih medija pokušamo da omasovimo sport, kroz zabavne igre bukvalno smo svakom djetetu omogućili da se bavi sportskom aktivnošću. Igre su prilagođene za svaki uzrast i pomno su osmišljene od tima stručnjaka iz oblasti sporta i zdravstva, jer nam je zdravo odrastanje djece na prvom mjestu”, naglasio je Peđa Savić.

Prve “Igre bez granica” održane su u Banjaluci, u decembru prošle godine, a okupile su preko 400 mališana koji nisu mogli sakriti zadovoljstvo i uzbuđenje. Veliki uspjeh ovog događaja motivisao je organizatore igre realizuju u čak 8 gradova Bosne i Hercegovine. Nakon Banje Luke, “Igre” su održane u Prnjavoru, Tuzli, Bijeljini, Brčkom i Doboju, a novu školsku godinu “Igre bez granica” počinju upravo u Trebinju, jednim od njajljepših gradova BiH, navodi se u saopštenju.

Dodatne informacije o manifestaciji i detalje o prijavama možete potražiti na web sajtu igrebezgranica.ba, te na društvenim mrežama Facebook i Instagram.