Iskoristite raspust uz intenzivne ljetne škole za djecu

Ljetne škole i kampovi jako su popularni među mlađom populacijom širom svijeta. Djeca koriste raspust na kreativan i konstruktivan način, igrajući se i istovremeno učeći ono što vole. Samim tim, stiču nova znanja i održavaju mozak aktivnim, te im nije teško početkom septembra vratiti se u školske klupe. 

Upravo zato banjalučki Robokids Centar pokreće ciklus intenzivnih ljetnih škola u periodu jula i avgusta tekuće godine. 

Posebno je interesantan kurs kineskog jezika za osnovce, koji će biti potpuno besplatan uz obezbijeđen materijal za učenje. Ljetna školica kineskog jezika poklon je Konfucijevog instituta i Robokids Centra djeci Banjaluke.

Kurs kineskog jezika počinje 4. jula, održavaće se dva puta sedmično, i to srijedom i petkom od 17 časova u klimatizovanim prostorijama Robokids Centra. Trajaće mjesec dana u ljetnom periodu, a nastavlja se na jesen.

Ljetne škole

Nastava će se održavati kroz druge kurseve: Lego programiranje, Robotika – Make block, Engleski jezik – konverzacija, Male sveznalice, Kreativni srpski jezik i Zanimljiva matematika.

Nastava će biti organizovana 4 sata dnevno i to u trajanju od dvije sedmice. Ljetna škola je namijenjena učenicima koji žele da obnove gradivo i poprave ocjene a pri tome se i zabave.

Napredne grupe su namijenjene polaznicima koji žele da usavrše znanje i pripreme se za narednu školsku godinu.

Cijena svih kurseva je 99 KM a u cijenu su uključeni : 10-dnevna nastava sa svim materijalima, užina i osvježenja.

Više o kursevima:

Lego programiranje

Lego programiranje omogućava najmlađim polaznicima da se interaktivno upoznaju sa zanimljivim svijetom tehnologije, da prošire svoje vidike, razviju pozitivne navike, nauče kako da istražuju, analiziraju i objektivno sagledaju problem, te odaberu optimalno rješenje.  Predviđen uzrast je 7–11 godina, a termini izvođenja su od 08.00 do 12.00 časova. I to cijeli juli i avgust. Nastavu vodi Nataša Gajić, trener Lego We Do programa u Robokids Centru.

Male sveznalice

Tokom 10 dana učesnici radionica će na interesantan način utvrditi postojeća i proširiti znanja iz 10 oblasti koje predviđa nastavni plan za četvrti i peti razred osnovne škole. Svi sadržaji u sebi nose radost otkrivanja, logičkog zaključivanja, razvijanja mišljenja, sopstvene procjene i razvijanja ekološke svijesti.

Predviđene oblasti su pažljivo odabrane i u njima su integrisana znanja iz nastavnih predmeta: Matematika, Jezik, Priroda i društvo, te Likovna i Muzička kultura.

Nastavno gradivo će biti usvajano i ponavljano kroz igru.

Igra u sebi nosi radost i razvija takmičarski duh. Kroz razne oblike edukativnih igara / premetaljke, tražilice, skrivalice, “Pogešno je jedno slovo”, “Pet grešaka”, zagonetne priče, zagonetke, igre brojevima… Učesnici će otkrivati pojmove, zakonitosti jezika i brojeva te temelje i načela na kojima počiva priroda. Izuzev zagonetki, sve pomenute igre su originalne i učesnici ih do sada nisu imali prilike vidjeti.

Predviđen uzrast za ovaj kurs 9-11 godina, tačnije učenici koji su završili 4. i 5.razred osnovne škole a termini izvođenja su od 08.00 do 12.00 časova. Nastavu vodi Nina Bodroža, nastavnik razredne nastave.

Robotika – Make block

Na časovima Make block-a polaznicima će se približiti svijet robotike, kako putem programiranja mogu sastaviti robota, znanje o osnovnom radu elektronike, a sve to uz vrhunsku i najsavremeniju opremu koja se nalazi upravo u Robokids-u.

Djeca će naučiti kako putem programiranja mogu da naprave robota koji može da izvrši razne komande koje oni žele.

Krajnji cilj ovog kursa je da polaznici naprave robota i sami programiraju nekoliko složenijih zadataka. Uzrast  polaznika je od 12–16 godina a termini izvođenja su od 12.00 do 16.00 časova. Nastavu će voditi Biljana J. Kovačić, profesorica informatike i David Ružičić, trener Robokids Centra.

Engleski jezik – konverzacija

Engleski jezik će se sprovoditi na interesantan način, kroz časove konverzacije, različite teme i tekstove, te omogućiti polaznicima da uživaju i da uspješno savladaju komunikaciju na engleskom jeziku. Uzrast polaznika je od 10 do 16 godina i biće podijeljeni  u dvije grupe, početna i napredna. Nastavu će voditi Ivana Repak, profesorica engleskog jezika.

Termini održavanja :

  • 02.07 – 13.7. 2018.
  • 23.07 – 03.08.2018.
  • 06.08 – 17.08.2018.
  • 20.08 -31.08.2018.

Kreativni srpski jezik

Kurs kreativnog srpskog jezika je baziran na zanimljivim igricama, mozgalicama te korištenjem moderne tehnologije u književnosti.

Ideja je da polaznici ovladaju osnovnim zakonitostima srpskog književnog jezika, osposobe se za samostalno čitanje književnih tekstova i u skladu s uzrastom upoznaju, dožive i tumače književna djela iz srpske književnosti.

Uzrast polaznika je 11–15 godina i biće podijeljeni u dvije grupe, i to 11-13 godina i 13-15 godina a vodi ga Verica Gligorić, nastavnica srpskog jezika i književnosti.

Termini nastave:

  • 02 .07.2018- 13.07.2018.
  • 13.08.2018 – 24.08.2018.

Zanimljiva matematika

Kurs zanimljive matematike je osmišljen da na zabavan način prikaže gradivo, motiviše polaznike na kritički način razmišljanja i približi primjenu matematike u svakodnevnom životu.

Nastavni predmet Matematika, posebno danas, u eri dinamičnog naučnog i tehničkog razvoja, ima bitan značaj i ulogu u obrazovanju mlade generacije i njihovom pripremanju za budući život i rad.

Nastava matematike predstavlja glavni segment cjelokupnog opšteg obrazovanja i osnovu razvoja ličnosti učenika, jer daje značajan doprinos u sveukupnim učeničkim postignućima.

Predviđen uzrast je 11-15 godina i biće podijeljeni u 2 grupe. Početna grupa će pomoći učenicima da se što bolje pripreme za popravni ispit. Napredna grupa će kod učenika koji su dobri matematičari usavršiti znanje i spremiti ih za nove matematičke izazove.

Termini su čitav juli i avgust i to u 2 smjene 08.00-12.00 i 12.00-16.00 h. Nastavu vodi Sanja Radić, profesorica matematike i fizike.

Više informacija možete dobiti na broj telefona 065 711 111, robokids.xyz@gmail.com ili na web stranici Robokids Centra.