Promocija besplatnog priručnika “Trudnoća i porođaj” održana u Sarajevu

Sarajevske trudnice su ove sedmice posebno uživale slušajući interesantna predavanja u okviru promocije besplatnog priručnika “Trudnoća i porođaj – psihofizička priprema za porođaj i roditeljstvo”, koja je održana u biznis centru UNITIC.

Na promociji su o značaju psihofizičke pripreme u trudnoći govorile doc. dr. sci. med. Jasmina Kapidžić Gutić – specijalista ginekologije i akušerstva, Vlatka Bojanić – voditeljica Škole za trudnice “Radosnica” i Elma Mrehić, dr. sci. iz oblasti genetike.

Nakon predavanja, trudnice su dobile besplatno izdanje priručnika i druge poklone.

Izdavač priručnika je kompanija BioTechnology and Genetics, a priručnik se dijeli potpuno besplatno trudnicama širom BiH.

Priručnik je namijenjen trudnicama, isključivo je edukativnog karaktera, urađen u saradnji sa babicama i ginekolozima. Ova knjiga obuhvata sve bitne informacije o svemu što trudnicu očekuje u toku trudnoće, tokom poroda, ali i nakon toga.

Sve ove teme su obrađene na više od 80 strana u boji, sa ilustracijama, konkretnim savjetima i objašnjenjima. U priručniku su prikazane i detaljno objašnjene vježbe koje trudnice mogu raditi tokom trudnoće.

“Zbog svega ovog priručnik za trudnice je postao obavezna literatura koja se čuva i rado čita, a trudnice svoj besplatan primjerak mogu preuzeti u svim zdravstvenim ustanovama širom BiH. Takođe, trudnice mogu poručiti svoje besplatno izdanje i putem maila info@btgmed.com“, naglašavaju izdavači priručnika, kompanija BioTechnology and Genetics.

BioTechnology and Genetics (BTG) je ovlašteni i ekskluzivni partner Švicarske Banke Matičnih Ćelija, jedine FACT NetCord akreditovane banke koja posluje u BiH. Pored toga, BTG je i ovlašteni partner svjetski poznate američke kompanije Veritas, specijalizovane za pružanje genetskih analiza.

“Cilj je pomoći ljudima da bolje razumiju sopstveno zdravlje, zdravlje beba, djece i trudnica”, navode iz ove kompanije.

Više o BioTechnology and Genetics i uslugama koje pruža ova kompanija pročitajte na www.PrviTest.ba i www.SwissStemBank.ba.