BEBINAR: Prva BESPLATNA online škola roditeljstva počela sa radom

Photo: Bebinar.rs

Prva besplatna regionalna online škola roditeljstva “Bebinar”, koja na jednom mjestu okuplja stručnjake iz oblasti u vezi sa trudnoćom i roditeljstvom, ovog januara počela je sa radom putem web platforme Bebinar.rs

Na ovaj način svim trudnicama, budućim roditeljima i roditeljima iz regiona omogućeno je da potpuno besplatno, u formi webinara (web seminara), prate predavanja najeminentnijih stručnjaka iz navedenih interesnih oblasti.

Video materijali u visokoj rezoluciji biće dostupni na računarima, tabletima i mobilnim telefonima, a svako ko se prijavio ili će se prijaviti na Bebinar, moći će da pristupa svim sadržajima tokom cijele godine.

Nosilac ovog projekta je udruženje građana “Porodica i ja”, a ekipa koja realizuje Bebinar najavljuje da će u narednim mjesecima roditelji sami birati predavanja koja ih zanimaju. Ono što će ostati nepromijenjeno jeste kriterijum za odabir predavača: predavači Bebinara biće isključivo profesionalci i stručni sagovornici sa iskustvom.

“Video formatom vršimo edukaciju, a predavanja drže najpoznatiji i najcjenjeniji ginekolozi, psiholozi, babice, imunulozi, pedijatri i ostali stručnjaci. Prvi predavači će biti zaista poznata imena – od profesorke dr Snežane Plešinac iz KC Srbije, prim dr Ivana Bojovića iz KC Zvezdara, poznate babice i liderke škola roditeljstva Slađana Crvenkov i Dušica Dišić Kovačević, a sa roditeljima će putem interaktivne video platforme komunicirati i poznate mame iz raznih sfera javnog života”, rekao je za mamaklik.rs Dejan Pataki, ispred Bebinar tima.

Ugledni ginekolog prim dr Ivan Bojović ističe značaj pozicioniranja što većeg broja kvalitetnih škola roditeljstva, kao i važnost osnivanja prve online škole u Srbiji.

“U današnje vrijeme je prava informacija zlata vrijedna i to je ono što Bebinar tim nudi budućim roditeljima. More informacija koje je dostupno danas, nekad dovode buduće roditelje u razne dileme vezano za trudnoću i porođaj. Ovaj koncept predavanja putem interneta je jako dobar i revolucionaran. Putem Bebinara će informacije biti dostupne ljudima koji ne žive u velikim gradovima, gdje ne postoje ozbiljne škole roditeljstva. Ovo će svakako biti jedan odličan projekat za sve mlade roditelje, kako bi dobili prave informacije šta ih čeka u trudnoći, na porođaju, ali i nakon porođaja, kako bi bili potpuno sigurni i bezbrižni”, izjavio je za mamaklik.rs prim dr Ivan Bojović.

Poziv na Bebinar – primarijus dr Ivan Bojović

Poslušajte poziv na Bebinar primarijusa dr Ivana Bojovića.Prijavi se na: http://bebinar.rs/registracija

Posted by Bebinar.rs on Srijeda, 17. Januar 2018.

Prvi ciklus Bebinara pokrenut je u januaru sa fokusom na temama koje se odnose na pripremu, sam čin porođaja i prve dane sa bebom, a već u sljedećem februarskom ciklusu, teme će biti proširene na one koje su u vezi sa roditeljstvom i njegom bebe.

U januaru su planirane četiri teme, dok od februara Bebinar škola kreće sa radom u punom kapacitetu, sa osam do deset tema koje će biti emitovane na mjesečnom nivou. Grupa sluša predavanja tokom jednog kalendarskog mjeseca.

Suštinski, srećni smo što će žene iz svih krajeva Srbije i regiona imati priliku da iz topline svog doma čuju jako važne teme i najbolje moguće predavače, kako bi zaista trudnoću proveli bezbrižno”, rekli su iz Bebinar tima za portal mamaklik.rs.

Osnivači Bebinara navode da su im prijave stigle ne samo iz Srbije, već i iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije.

Projekat Bebinara je podržalo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije. Prijatelji Bebinara su roditeljski portal MamaKlik, Prvi test MyPrenatal by Veritas, Švajcarska banka matičnih ćelija i VR Photo tim.
Za besplatnu online školu roditeljstva prijaviti se možete putem www.bebinar.rs a za sve dodatne informacije posjetite facebook stranicu Bebinara.