NTC radionice za djecu – učenje za novo doba!

Živimo ubrzanim tempom života zbog kojeg često ispaštaju oni najranjiviji – naša djeca. Roditelji nekada silom prilika djetetu omogućavaju više vremena provedenog ispred televizora, više video-igrica (samim tim i sjedenja), što dovodi do nedostatka grafomotoričkih aktivnosti, ali i nedostatka fizičke aktivnosti.

Posljedice znamo svi – slabiji razvoj intelektualnih i fizičkih sposobnosti, koje je kasnije mnogo teže podsticati i nadoknaditi.

NTC radionice u Banjoj Luci, u organizaciji Oxford edukativnog centra, nastale su kao odgovor na savremeni način života koji direktno utiče na djecu. Potreba za dodatnim intelektualnim aktivnostima u kojima djeca uče kako da uče, razvijaju svoje kreativne i umne potencijale koristeći posebno osmišljenje tehnike i metode učenja.

Glavni cilj NTC radionica je otkriti urođene potencijale svakog djeteta a zatim ih razviti do njihovog maksimuma.

Oxford edukativni centar već drugu godinu organizuje ove radionice, koje su veoma posjećene.

NTC sistem učenja je naučno zasnovan sistem
koji je prihvaćen i primjenjuje se u 17 država Evrope.

Šta su NTC radionice?

Primjenom metoda NTC-a, djeca dolaze do saznanja u raznim oblastima uz pomoć asocijacija, ilustracija, klasifikacija, uočavanjem i povezivanjem zaključaka uz međusobnu motivaciju i drugarsko podsticanje i navijanje.

NTC radionice imaju za cilj da razviju funkcionalno znanje i logičko mišljenje kod djece.

Polazimo od toga da svako dijete u sebi ima urođene potencijale koje nastojimo prepoznati a zatim ih razviti do njihovog maksimuma.

Koristimo sličice, kartice, igre koje razvijaju funkcionalna znanja (asocijacije, igre memorije i sl). Podstičemo eksperimentisanje i smišljanje novih klasifikacija, koristimo se serijacijom koja nas dovodi do trajnih saznanja, te nam omogućava da naučeno i kasnije primijenimo u daljem školovanju, ali i svim drugim životnim izazovima.

Ovako osmišljeni zadaci utiču na razvoj kreativnog mišljenja kod djece.

Djeca koja prođu kroz program imaju mnogo bolji školski uspjeh, mnogo lakše i brže uče te razvijaju sopstvene metode i tehnike učenja.

Pomoću ovih revolucionarnih metoda i tehnika, kroz igru stimulišemo mentalni razvoj djece, brzinu razmišljanja, povezivanja, zaključivanja, koordinaciju pokreta, motoriku, sprječavamo poremećaje koncentracije i pažnje.

Zašto je sticanje funkcionalnog znanja toliko vašno?

Funkcionalno znanje nam omogućava da se snalazimo u novonastalim situacijama, a u modernom vremenu novih profesija i većih izazova, snalažljivost i povezivanje informacija je postalo od presudnog značaja.

Koristeći se specifičnim tehnikama djeca na interesantan način dolaze do otkrića iz različitih oblasti!

Otkrićemo vam tajnu NTC učenja citatom dr Ranka Rajovića, stručnjakom za rani razvoj inteligencije kod djece:

“Roditelji treba da znaju da je dječija igra, kakva je bila prije 20 godina, nezamjenjiva u razvoju djeteta. Djeca su tada bila od jutra do mraka na igralištima, parkovima, šumama, dvorištima. Takva igra je formirala sve što je važno za dijete, tj. pripremala ih je za život.”

Naravno, odgovor je – igra! Zar ovo nije najbolja priprema za životne i radne izazove? Kreativno promišljanje i uspješno rješavanje problema koristeći samo ono čime u datom trenutku raspolažemo.

Radionice su namijenjene za djecu uzrasta od 4 do 12 godina. Sprovode se u u toku cijele godine, a organizovane su u dva ciklusa koja čine 16 radionica.

Radionice se realizuju jednom sedmično u trajanju od sat i po za stariju djecu i sat vremena za četverogodišnjake.

Mjesečna članarina je 48 KM sa svim potrebnim materijalima uključenim u cijenu. Ukoliko više djece iz iste porodice ide na naše radionice obezbijedili smo i popust.

Svaki nivo je različit i prilagođen uzrastu, pa Vaše dijete može da pohađa više ciklusa godišnje.

Djetetu je potrebno približiti svijet tako da ga ono zaista razumije i u tom je suština ovog sistema.

Ovaj program je zbog svoje primjene i sjajnih rezultata postao program br. 1 u većini evropskih zemalja, i to za relativno kratko vrijeme.

Igra je unutrašnja potreba djeteta, a NTC program je čini ključnim faktorom učenja. Upravo zbog toga djeca obožavaju NTC radionice, jer pored mnogo korisnih i novih stvari koje učimo, odlično se i zabavljamo. Djetetu je potrebno približiti svijet tako da ga ono zaista razumije i u tom je suština ovog sistema.

Kako izgleda NTC čas?

Kada dijete dođe kod nas, ono se smije, igra, može da ustane, da priča, da predlaže svoje ideje čak i ukoliko su potpuno nelogične ili netačne. Ohrabrujemo međusobno slušanje i uvažavanje, povezivanje i slobodno iznošenje novih ideja.

Naučimo djecu tehnike učenja koje će moći da koriste u kasnijem školovanju, ali i u svim izazovima koje život donosi.

U sklopu ovih 16 radionica djeca ali i njihovi roditelji imaju priliku da prisustvuju jednoj radionici sa Urošem Petrovićem, jednim od najpopularnijih pisaca za djecu današnjeg doba.

U novom ciklusu, pored naših standardnih zadataka za razvoj logike i funkcionalnog znanja, učićemo i kroz muziku, likovno stvaralaštvo i glumu.

Na našim radionicama ne zanemarujemo ni razvoj emocionalne inteligencije kod djece pa kroz igru učimo da prepoznamo emocije, da ih imenujemo, učimo se toleranciji i saradnji sa drugima, kao i timskom radu. 😀

Posjetite nas, neka se znanje zavrti kroz igru!

Više informacija i prijave na radionice:

Oxford edukativni centar
Nikole Pašića 4, Banja Luka
tel: 051/224-224, 065/333-335
Facebook: NTC radionice-Oxfordec
e-mail: ntc.oxford@gmail.com