Kako da reciklirate ili osvježite svoj džins

Generacije i generacije stasavaju uz džins. Volimo ga i redovno nosimo, klinci ga prerastaju a krojevi i trendovi se mijenjaju. I redovno ne znamo šta bi sa njim. Priznajte da će ormari da vam eksplodiraju od iznosanih farmerica. (Evo, mi priznajemo 😀 )

A pazite sad ovo: kažu da su najbolje stvari one koje su besplatne. Tu se u prvom redu misli na kreativnost i ideje. Šta sve može da se napravi od denim materijala, koji nam ne manjka, pogledajte u nastavku:

Jednostavne teksas torbe u boho stilu sa gomilom perlica, čipkom i svime što vam padne na pamet. Za neke modele iskorišteni su samo džepovi. Sjajan fazon.

Postupak je više nego jednostavan, i ne treba vam šivaća mašina.

Stare jakne možete da osvježite popularnim vezenim cvijećem, ili da nekada omiljene farmerice pretvorite u kuhinjsku pregaču.

Odsijecanjem nogavica i dodavanjem šarenih, lepršavih materijala, možete da napravite preslatke tinejdžerske suknjice, ili da na najjednostavniji mogući način demode farmerice pretvorite u šorciće.

Neki su prednjačili u idejama, tako da nisu samo prepravljali farmerice u šorceve, suknje, kuhinjske pregače, već su džepove prekrajali u torbe ili držače za razne stvarčice uključujući i daljinske upravljače. Vrećice za punjenje telefona – otkidaju!

Pogledajte samo ove otkačene i efektne taburee sa džepićima.

A neki su otišli toliko daleko da od kvadratića džinsa naprave prekul tepihe, abažure za lampe, ili – naše favorite – baštenske stolice od drvenih paleta i valjkastih teksas jastuka.

Dovoljno ih je bilo napuniti, podvezati i složiti na konstrukciju. Najsenzacionalnija stvar napravljena u najkraćem mogućem roku.

Ako se odlučite za ovaj poduhvat, predlažemo vam da se na kraju okružite lončićima mirisnog začinskog bilja, ljiljanima ili mirišljavim štapićima, odvrnete neki dobar instrumental i zgrabite omiljenu knjigu za čitanje. 😀

Hedonizmu nikad kraja. A najljepiši je kada stvari za uživanje kreiramo sami . Za dž! 😉