NTC i rana muzička stimulacija

Pedagozi i neuronaučnici širom svijeta slažu se sa tim da je najvažniji period razvoja djece od rođenja do četvrte godine, jer se tada stvara baza za sva dalja učenja mališana.

Ako se zna da je njihov razvoj najintenzivniji do druge godine, jasno je da mnogi zakasne sa pravim pristupom, ne zato što su to htjeli, već zato što nisu znali na koji način da razviju pune potencijale djeteta.

Sa druge strane, djeca od najranijeg uzrasta pokazuju svoju naklonost ka muzici i to vješto pokazuju i stavljaju nam do znanja da im je to prirodna potreba.

Takođe, muzika ima tu moć da podstiče razvoj inteligencije, motorike, memorije, kreativnosti, socijalizacije i izražavanja.

S tim razlogom biće održan seminar pod nazivom “NTC i rana muzička stimulacija”, u subotu 10. marta u trajanju od 10 do 17h u prostorijama Panevropskog univerziteta Apeiron u Banjaluci.

Seminar organizuju Oxford edukativni centar i muzički pedagog Marijana Milošević Simić, a govoriće se o načinima na koje možemo podstaknuti pravilni dječji razvoj još od prenatalnog perioda, kroz muziku i igru, onako kako to djeca najviše vole.

Autori seminara su dr Ranko Rajović, autor NTC modela učenja, i Marijana Milošević Simić.

Voditeljka seminara Marijana Milošević Simić je muzički pedagog, autor Muzičke radionice za bebe Bim Bam, autor knjige “Više od muzičke igre“, te autor više akreditovanih seminara u Srbiji i Crnoj Gori, među kojima je i NTC i rana muzička stimulacija.

Dobrodošli su svi koji kroz igru žele da uče i vaspitavaju djecu! Seminar je namijenjen zaposlenima u obrazovanju, svima onima koji koriste muziku u radu sa djecom od rođenja pa sve do punoljetstva. Takođe, seminar je kreiran tako da i roditeljima pruži jasan uvid u dječije mogućnosti i to kako i sami kod kuće mogu da utiču na razvoj intelekta korištenjem preporučenih igara.

Seminar uključuje predavanje, radionice kao i certifikat o učešću.

Cijena po učesniku je 60 KM, a prijaviti se možete na 065/333-335 ili na bimbambebe@gmail.com.

“Djeca ne poznaju granice. Na nama je koliko ćemo biti strpljivi i maštoviti i na koji ćemo im način predstaviti svijet koji nas okružuje. Mi ne možemo zamisliti bolji način od igre. Srećni smo što nam dolazi Marijana sa sjajnom knjigom i odličnim tehnikama i metodama koje mogu poslužiti svim pedagozima, učiteljima, nastavnicima i vaspitačima da kvalitetom poboljšaju svoju nastavu, a roditeljima da ispune zanimljivo vrijeme provedeno sa djecom”, poručuju uz Oxford edukativnog centra.

Više informacija na oxfordec.com