Nemoj reći mami – kod kuće smo sami!

Nemoj reci mami -kod kuce smo sami
Credit to: John Wilhelm,photography

Iskrena ispovijest tate koji je ostao sam sa djecom nekoliko dana…

Jutros sam donekle razumio šta mi žene, majke, supruge već godinama pokusavaju reći

Kad tata ostane sam sa djecom…

S  obzirom na to  da sam danas već  peti dan sam sa djecom a jutros smo svi prva smjena nisam baš mogao da odradim svoje rituale kako to radim svaki dan. Ustao sam kao obično u 6h i nakon par minuta zauzeo svoju pozu za zahvaljivanje i onda skontam da se nekad znam toliko zanijeti u nabrajanju za šta sam sve zahvalan da promašim pola sedam i onda bih zakasnio sa buđenjem djece (u tom slučaju to bi uradila žena) a ovako se nisam smio usuditi ni da počnem.

tata bebisiter-MamaKlik
Credit to : John Wilhelm, photography

A veš u mašini ?

Nema veze, idem vježbati pa cu kasnije zahvaljivanje. Poslije par vježbi skontam da mi je opran veš ostao u mašini pa na -2 izađem na balkon da ga raširim (kakav trening). Dižem djecu, postavljam doručak, pospremim par pizdarija što su kučići uradili i odoh da bar iskoristim kupatilo. Međutim i tamo je zauzeto. Ok,još uvijek sa osmijehom kazem sebi, idemo doručkovati pa ću ovo sve kasnije stići. Nakon doručka spremanje kreveta, sobe, provjetravanje svih prostorija i jedno za drugim odoše djeca i pomislih, sad cu. Sad sam sam.

O ne! Sudoper…

Tad ugledam sudoper prepun šoljica, tanjira, pribora kao da je četa vojske doručkovala. Nasmijem se i kažem sebi, nema danas ništa od rituala nego uhvati se suđa i spremaj se na posao.

Ipak….

Nije loše ovako na kratko ostati sam da bi znali cijeniti ono što možda i ne primjetimo u svakodnevnom životu. Karmela, čekam te!
Ali pomislih, šta kad bi zbog nečega morao ovako nastaviti, mora postojati način za nastavak jutarnjih rituala.
Naravno… pomjerio bih ustajanje za pola sata i mada mnogo teže ali bih uspio svako jutro dizati vibraciju.
SAMO POZITIVNO GLAVU GORE !

Napisao: Željko Šmulja, suprug i otac dvoje djece