7 stvari koje zreo muškarac ne bi trebalo da radi

Kada vezu ili brak krunišu djeca, mnoge stvari se mijenjaju. Osim što smo umorniji i imamo manje snage, često nemamo ni vremena da se posvetimo sebi, a ni partneru. Trudnoća i period brige o bebi izuzetno su fizički i emotivno izazovni za svaku majku. Zbog toga je podrška partnera ključna. Ona se ne ogleda samo u tome da partner skuva ručak ili promijeni djetetu pelenu, nego i da nam pruži ljubavi i uputi lijepe riječi onda kada nam je to najpotrebnije.

ISTINSKU BRIGU O SEBI, SVOM PARTNERU I DjECI MOGU PRUŽITI SAMO ONE OSOBE KOJE SU DOVOLJNO EMOCIONALNO I INTELEKTUALNO ZRELE.

Iako se zrelost događa u različitim godinama za svakoga, postoje neke univerzalne stvari koje ne bi trebalo da rade muškarci koji su dovoljno zreli. I neke koje bi trebalo da rade…

1. Zreo muškarac neće izbjegavati probleme

Kada dječak dosegne zrelost, počinje da shvata da se zaključavanjem i skrivanjem u svojoj sobi od svijeta neće popraviti ništa. Zreo muškarac zna da je najbolji način rješavanja problema suočiti se s njima i pronaći rješenje. Ovo nije uvijek lako, ali čovjek godinama shvati da se niti jedan problem neće riješiti sam od sebe.

2. Zreo muškarac ne upućuje besmislene kritike

Čovjek koji vas uistinu voli nikada vas neće kritikovati zbog besmislenih stvari. Ovo je posebno važno, jer u periodu kada brinemo o drugom biću koje u potpunosti zavisi od vas, posljednje što želimo da čujemo jeste zvocanje ili prebacivanje što je, na primjer, kuća u haosu.

Bilo da se radi o vašem izgledu, vašoj težini, poslu ili snovima – od zrelog muškarca ćete čuti samo konstruktivne kritike, nikako one koje mogu da učine da se osjećate manje vrijednom.

3. Zreo muškarac se ne boji da pokaže svoje emocije

Zreo muškarac zna da emocije nisu znak slabosti. To je znak da je muškarac otvoren i ranjiv. Ovo je posebno važno kada dođu djeca. Ako partner zna vama da pokaže emocije i slabosti, to znači da će umjeti i da bude emotivan sa djetetom. Da će znati da pokaže koliko ga voli, ali i koliko je zabrinut kad je ono bolesno.

4. Zreo muškarac vas neće učiniti nepoželjnom

Porodica i prijatelji su važni, ali zreo muškarac vas neće navesti da se osjećate kao da niste prioritet. Umjesto toga, pokušaće da vas uključi.

5. Zreo muškarac će vas poštovati

Postoji mnogo različitih načina da se poštuje u vezi. Zreo muškarac nikad neće podići ruku na vas! Neće preći vaše granice ili vas ismijavati.

6. Zreo muškarac ima zdrav odnos sa svojom majkom

Muškarac koji je zreo ima vremena za svoje roditelje. Znao je da cijeni kada su se brinuli o njemu, a sada je srećan što može da učini isto.

Važno je da im ne dopušta da donose odluke umesto njega, niti da se miješaju u odluke vaše porodice.

Zreo muškarac treba da bude svjestan da sada sa vama gradi porodicu i da samo vi odlučujete o njoj. Savjeti su dobrodošli, ali ne i to da se neko pita umjesto vas.

7. Zreo muškarac planira budućnost

Zreo muškarac ne razmišlja samo o danas. On može živjeti u sadašnjosti, ali mora da planira budućnost. Ovo je posebno važno kada djeca dođu na svijet. Zreo muškarac će biti racionalan u svojim željama i odgovoran prema svojoj djeci kako bi im obezbijedio sigurnu budućnost.